Girtos slyvos

slyvos18

Man džiovintos slyvos yra vienos mėgstamiausių džiovintų vaisių. Valgydama visada prisimenu saldainius, kuriuos man tėtis atveždavo iš Baltarusijos. Tai buvo rūgšti džiovinta slyva su grietinėle, šokolado apvalkale. Tikras gardumėlis! Labai mėgau šiuos saldainius, tačiau gauti jų nepavyksta. Dėl šios priežasties nusprendžiau pati jų pasigaminti, tačiau šiek tiek patobulinus, tai yra slyvas šiek tiek “nugirdžius“.

Tai buvo mano pirmas bandymas atkurti šiuos kadaise taip mylėtus saldainius. Pastabos, kurias sau pasirašiau pagaminusi:

  1. Kitą kartą pasiruošti mažiau grietinėlės (aš plakiau 100 ml. tačiau man jos liko ir puikiai susipaudojo įpylus į kąvą). 
  2. Saldainius gaminti greičiau! Ne slyvą dėti į šokoladą, o į slyvą įsmeigus medinį pagaliuką tiesiog ją aplieti šokoladu. Todėl, jog slyvą įmerkus į šokoladą, į jį patenka skysčio (grietinėlės ir romo), todėl šokoladas labai greitai pradeda kietėti. Tuomet arba reikia dirbti su šokoladu labai greitai arba slyvą ne mirkyti, o aplieti šokoladu.

Saldainiai sustingo greitai, paragavus buvo net geresnio skonio nei tikėjausi! Rūgšti džiovinta slyva, išmirkusi rome, ją papildanti švelni grietinėlė, o visa tai apgaubia kartus juodasis šokoladas.

Šiuos saldainius patarčiau laikyti šaldytuve arba vėsioje vietoje apie savaitę. Jei dovanojate, perspėkite, jog  laikyti reikia vėsioje vietoje. Tai tikrai prabangi, išraiškingo skonio dovana. Tereikia saldainius sudėti į saldainių popieriukus, supakuoti į dailią dėžutę ir turėsite net geresnius handmade saldainius už Ali ar AJ šokoladainė.

Jei namie turite romo butelį, šių saldainių savikaina išeina tikrai nedidelė, o atrodo ir skonis… Prabangus! 

Ingridientai (20 saldainių)

20 džiovintų slyvų

50 ml. tamsaus romo

100 ml grietinėlės bent 35 proc. riebumo (liks nemažai, todėl geriau plakti 50ml.)

1 v. š. cukraus pudros

100 gr. juodo šokolado

2 a. š. aliejaus

medinio pagaliuko

Paruošimas

  1. Slyvas užpilame verdančiu valdeniu ir paliekame valandai.
  2. Nupilame vandenį ir slyvas užpilame romu ir paliekame dviems valandoms. Arba ilgiau, jei norite ryškesnio romo skonio.slyvos2
  3. Suplakame grietinėlę su cukraus pudra iki standumo.slyvos3
  4. Mažame puode užviriname vandenį, sumažiname iki silpnos ugnies, dedame ant viršaus lėkštę su šokoladu ir taip jį išlydome. Tai išsilydo dedame aliejų. Gerai išmaišome.slyvos4
  5. Grietinėlę sudedame į konditerinį maišelį (turiu tokį vienkartinį). Jei neturite, dėkite į konditerinį švirkštą su plonu antgaliu arba iš kepimo popieriaus tiesiog pasidarykite kūgį. Aš dedu maišelį į puodelį ir taip patogiai pripildau grietinėlės kremu.
  6. Imame slyvą ir pripildomą ją kremu. Kremą spauskite po truputį, nes slyvą, dažniausiai, turi po skylutę abiejuose pusėse, todėl švelniai ją pripildome ir sedame į šalį. Tuomet imame kitą ir pripildome.slyvos7
  7. Į pripildytą slyvą bedame medinį pagaliuką ir apliejame ją šokoladu arba merkiame į šokoladą (bet tuomet tai turime daryti labai greitai). Ir tuomet dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentelės (su kuria dėsime į šaldytuvą). Galite apibarstyti smulkintais riešutais ar sėklomis, aš to nedariau.

     

  8. Šaldome šaldytuve bent dvi valandas. Saldainiai paruošti! slyvos16

    slyvos14slyvos21

slyvos15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s