Čirviniai blynai

vafliai2

Užgavėnės nuostabi šventė. Tai proga prisikimšti blynų kiek telpa, įvairiausių rūšių, nes taip reikia (juk visi norime sočių metų). O kur dar ta šventinė nuotaika, persirengėliai, dainos, šūkiai “Žiema, žiema, bėk iš kiemo!”.
Prisilaksčius, prisišokus, Morę sudeginus ir blynų priprašius, galima sėsti namuose prie sotaus blynų stalo ir valgyti… Kimšti į valias!
O kokios užgavėnės be traškių išorėje, minkštų viduje Čirvinių blynų. Juos kepti daug paprasčiau ir greičiau nei lietinius, nes viską už tave padaro tokių blynų keptuvė. Tau belieka jais mėgautis.
Kai kurie skundžiasi, jog tik iškepę blynai būna traškūs, o vėliau pasidaro minkšti. Paslaptis maža, tačiau labai paprasta – iškeptą blyną reikia dėti ant grotelių, kol pilnai atvės ir nedėti kitų ant viršaus. Ant kepimo grotelių man telpa keturi tokie blynai, o kol penktas iškepa, pirmas ir antras jau būna atvėsę ir galima dėti vieną ant kito. Tuomet jie liks traškūs.
Dar viena problema, dažniausiai tokių blynų nelieka tiek, jog galėtume sudėti kalną. Bet visuomet džiaugiuosi, kai maistas susivalgo, o ne pasilieka!
Ingredientai (man išėjo 12 blynų)
200 gr. kambario temperatūros sviesto
150 gr. cukraus (arba mažiau, jei nemėgstate saldžiai)
4 kiaušiniai
400 ml. pieno
350 gr. miltų (tačiau nedėkite visų iš karto, dėkite po truputį ir stebėkite tešlą)
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Priedai:
Jei norite įvairesnių blynų ar bent jau paeksperimentuoti, atidėkite tris samčius tešlos, įtarkuokite apelsino žievelės, įspauskite trečdalio apelsino sulčių ir įdėkite dar vieną virtuvinį šaukštą miltų. Gausite apelsininius čirvinius blynus. Jie tokie pat traškūs išorėje ir minkšti viduje.
Jei norite karamelinių vaflių, nedėkite cukraus, o vietoj jo, du, tris kupinus virtuvinius šaukštus rududu.
Jei norite šokoladinių vaflių, į pagamintą tešlą dėkite vieną arba su virtuvinius šaukštus karčios kakavos ir dar šiek tiek pieno, jog tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Arba galite atidėkite tris samčius tešlos, įdėti šaukštą kakavos ir šiek tiek pieno.
Paruošimas

  1. Sviestą išsukti su cukrumi. Dėti vanilinį cukrų, druską. Vėl išsukti.
  2. Mušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti.
  3. Supilti pusę pieno ir pusę miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, gerai išsukti. Supilti likusį pieną, išsukti. Likusius miltus dėti po truputį ir kaskart gerai išsukti.
  4. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo.
  5. Dedame po vieną nepilną samtį į čirvinių blynų keptuvę, ir kepame.
  6. Iškepusius dedame ant kepimo grotelių, jog pilnai atvėstų.
  7. Skanaus!vafliai1
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s