Ryžių pomidorinė sriuba

pomidorinė3
Atėjo pavasaris, norisi spalvų, o už lango vėl sniegas. Nors orai iš tiesų atšilo, grįžęs sniegas taip ir vilioja kažkuo šildančiu. Arbata? Na, nuo arbatos ilgai sotus nebūsi, o štai sriuba! Kiekvienas turime savo mėgstamiausią. Daugumai tai barščiai, rūgštynių ar kopūstų sriuba, o man – ryžių pomidorinė. Švelniai rūgšti, malonaus, šildančio skonio, o spalva! Argi pasižiūrėjus į dubenėlį nekyla mintis – atėjo pavasaris?
Sriubytė pagaminama greitai, be to, jai nereikia kažkokių ypatingų produktų – jei esate mėgėjas turėti spintelėje konservuotų pomidorų, per gerą pusvalandį jau galėsite mėgautis sriubyte.
Kiti mėgsta virdami sriubą iš pradžių apvirti mėsytės gabaliuką, tačiau aš manau, jog ten, kur galima atsisakyti nereikalingų riebalų, tai ir reikėtų padaryti.
Skaniausia ši sriuba man su tikra juoda lietuviška duona su sėklomis.
Ingredientai (vidutinio dydžio puodui / man išėjo 6 dubenėliai sriubos)
2 vidutinio dydžio bulvės (galite ir nedėti)
2 vidutinio dydžio morkos (galite dėti ir didesnes, jei mėgstate morkas)
1 svogūnas
2 česnako skiltelės (galite nedėti)
druskos, pipirų
2 daržovių skonio sultinio kubeliai
1 skardinė konservuotų pomidorų
sauja ryžių
Paruošimas

  1. Nuskutame morkas, bulves ir svogūną. Morką sutaruojame per burokinę tarką ir dedame į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus. Svogūną smulkiai supjaustome, dedame į keptuvę, kurioje jau kepa morkos. Sumažiname ugnį, beriame druską ir pipirus, patroškiname daržoves.
  2. Į puodą pilame vandens (maždaug pusę puodo), užverdame vandenį. Dedame kubeliais supjaustytas bulves ir sultinio kubelius.
  3. Kai morkos ir svogūnas suminkštėja, pilame konservuotus pomidorus. Išmaišome ir pakepame. Jei norime, įspaudžiame česnako skilteles.
  4. Keptuvės turinį supilame į verdantį vandenį. Beriame saują ryžių. Paverdame apie 20 minučių. Paragaujame, gal trūksta pipirų. Jei yra noro, įberkite šiek tiek smulkinto lauro lapo.
  5. Patiekiame su šviežiai krapais ir juoda duona. Skanaus!pomidorinė2
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s