Plovas su vištiena

plovas2

Plovas man naminis maistas. Žinau, žinau, sakoma, jog tikras plovas yra tik užbekiškas, tačiau man patinka mūsų naminė plovo interpretacija, kuri lengva skrandžiui ir greitai pagaminama, jei viską darome vienu metu (nebijome tuo pat metu ir mėsos kepti ir ryžių virti).

Gal skambės juokingai toms, kurios virtuvė sukasi dažnai, tačiau yra ne viena šeimininkė (na gerai gerai, besimokanti būti šeimininke), kuri bijo kelis darbus daryti vienu metu. Tikrai neverta bijoti, ryžiai nėra inoringi. Jei bijote, jog prilips prie dugno ar labai sukibs, tiesiog įpilkite daugiau vandens, virkite apie 20 minučių, paragaukite ar išvirė, jei taip – tiesiog nupilkite vandenį.

Jei turite laiko, vištieną užsimarinuokite iš vakaro, jei ne, nieko baisaus, dėkite šiek tiek daugiau prieskonių.

Tai tas patiekalas, kuris mano namuose dingsta dar iki vakaro. Lengvas (nes naudojama vištiena), švelnaus pomidorų (ne kečupo) skonio, su daržovėmis (laikausi principo dėti jų visur, kur tinka. Daržovių niekada nebus per daug!). Dėkite tas daržovės, kurias mėgstate. Jei nepatinka brokoliai, keiskite juos kalafioru, paprika (beje, ji čia tikrai rinka). Neturite poro, dėkite svogūną. Juk tai naminis maistas, iš to, kas yra šaldytuve.

Ingredientai (vidutinio dydžio puodui / penkiems dubenėliams)
Marinuojame vištieną
300 gr. vištienos krūtinėlės
vištienos prieskonių pagal skonį
2 česnako skiltelės
druskos (jei jūsų prieskoniai be druskos)

____________________________________________
3 saujos ryžių
pusė a. š. druskos
5-8 cm poro
2 didesnės morkos
druskos ir pipirų
konservuotų pomidorų skardinė
šaldyti brokoliai (arba jūsų mėgiamos šaldytos daržovės)\
šviežių krapų
Paruošimas

  1. Užmarinuojame vištieną, supjaustytą smulkiais kubeliais, su prieskoniais ir česnaku. Dedame į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus.
  2. Į puodą dedame ryžius. Užverdame, įberiame druskos. Verdame ryžius.
  3. Nulupame morkas ir sutarkuojame per burokinę tarką. Smulkiai supjaustome porą ir dedame kartu su morkomis į į keptuvę su jau apkepta vištiena. Išmaišome ir kepame kartu apie 10 min vis pamaišydami. Beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Supilame konservuotus pomidorus, beriame brokolius. Troškiname dar 10 minučių.
  4. Keptuvės turinį pilame į išvirusius ryžius. Gerai išmaišome. Patiekiame su šviežiais krapais. Skanaus!plovas3
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s