Bananų duonos keksiukai su vyšniomis ir migdolais

IMG_20180525_211202_929

Ilgai nerašiau! Iš tiesų tai rašiau ir, tiesą pasakius, daugiau nei įprastai, tik ne čia. Nebuvo laiko pildyti blogą ir net, prisipažinsiu, nebuvo laiko gaminti. Iš vienos pusės – pailsėjau nuo puodų ir kepimo formų, o iš kitos – supratau, kaip beprotiškai pasiilgau indų bruzdėjimo, kaistančios orkaitės kvapo ir gerų produktų medžioklės!

Juk visi žinome, norint pagaminti gerą patiekalą, kartais tenka ne juokais išlieti prakaito, minant anksti ryte į artimiausią turgelį, o kartais net į kitą, šiek tiek toliau esantį. Arba apeiti tris parduotuves, nes, pavyzdžiui, pirmose dvejose bananai buvo visiškai žali.

Jei jau prakalbau apie bananus, tai neseniai lankiausi Turkijos dalyje, kuri garsėja savo bananų plantacijomis. O, Dieve, kiek bananų! Taip ir knietėjo išsliūkinti iš viešbučio, nuskinti šviežumu kvepiančią kekę ir ką nors iš jos gamaninti.

Pavyzdžiui… Bananų duoną! Ah, na kas sugalvojo šitą gėrį? Ir kodėl aš jos neišmėginau anksčiau?

Lengvai, sakyčiau net labai lengvai pagaminama, greitai iškepanti, o skanauti galima net kelias dienas. Aš rimtai! Nesitikėjau gamindama, jog ši “duona” pakils virš visų mano išgirtų keksų ir bus gaminama įvairiausiomis formomis.

Kuo ši duona man taip patiko? Visų pirma, tai dėl pagrindinės priežasties, kurią išgirdę ją pamilsite ir jūs. Ji saldi, kvapi, tarsi pyragas, tačiau BE CUKRAUS. Jums nepasigirdo, svarbu išsirinkti tinkamaus bananus ir jums neprireiks cukraus. Kita gera žinia, jog reikia rinktis stipriai prinokusius bananus, kurie turi tuos rudus taškelius ir gal net jau yra šiek tiek minkšti. Turgelyje jie parduodami pigiau, tačiau yra labai saldūs ir tinkami ne tik į šią duoną, bet taip pat pasigaminti pieno kokteilį.

Kita priežastis – jums neprireiks daugybės indų, priemononių, kombainų ir panašių dalykų. Viskas vyksta labai paprastai ir greitai. Todėl jei turite laivų 10 minučių ir gerą knygą, po pusvalandžio jau galėsite gerti arbatą ir mėgautis gardžiausiais keksiukais.

Maždaug 15 vidutinio dydžio keksiukų reikės:
2 kiaušinių
3 didelių bananų
75 ml aliejaus
1 šaukšto natūralaus jogurto ar grietinės
200 gr. miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 saujų vyšnių be kauliukų
saujelės migdolų drožlių
Paruošimas
1. Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.
2. Į keksiuko formą sudėti keksiukų popierėlius.
3. Bananus nulupame ir sutriname šakute ar bulvių grūstuve. Sutrinti iki vientisos masės nereikia, skaniau, kai lieka pavienių banano gabalėlių.
4. Į bananus mušame kiaušinius, pilame aliejų, dedame jogurto šaukštą ir išmaišome.
5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Beriame į bananų masę. Gerai išmaišome.
6. Į keksiukų formą su popierėliais dedame šauktą masės. Įspaudžiame tris vyšnias. Tuomet dedame dar šaukštą masės. Įspaudžiame dar tris vyšnias ir užberiame migdolo drožlių.

37106226_2063860686979978_7398555245850132480_n
7. Šauname į orkaitę ir kepame apie 25 minutes arba kol įkištas medinis pagaliukas būna sausas. Ištraukus atvėsiname ant grotelių. Skanaus!

37072658_2063861040313276_3510586128925196288_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s