Ryžių ir kiaulienos troškinys su daržovėmis iš sodo

Yra sąrašas dalykų, kurių tiesiog negaliu pakęsti virtuvėje, bet jie vis tiek nutinka:

  1. Kai nusisuki vos akimirkai, o iš puodo jau bėga pienas.
  2. Kai kažką gaminant belieka įpilti pieno, o pasirodo, jo tik tiek, kiek liko ant ant tuščio pakelio sienelių.
  3. Kai pamiršti kažką pastatyti vakare į šaldytuvą, o ryte belieka atsargiai sukrauti į šiukšlių dėžę.
  4. Kai nokini avokadą, kasdien ji čiupinėji, kad sunoktų, o perpjovus paaiškėja, kad jis sugedęs…
  5. Kai nesvarbu kada norėsi kažką išmesti – šiukšlinė jau pilna.
  6. Kai sumuštinis nukrenta tiesiai ant ką tik išplautų grindų.
  7. Kai visur ieškomas indas pasirodo esantis šaldytuve ir jau užimtas.
  8. Kai virš vaisių krepšio pradeda rinktis musytės… Tos musytės…
  9. Kai cukraus butinai užbyra ant spintelės.
  10. Kai sumanai susitepti sumuštinį, o viena riekelė per naktį spėjo supelyti.

Ir dar daug daug dalykų, kurie virtuvėje tiesiog veda mane iš proto, bet… Niekas neprilygs jausmui, kai:

  1. Iš virtuvės sklinda gaminamo maisto kvapas.
  2. Kai šaldytuve randi po vakarėlio likusio torto gabalėlį.
  3. Visą rytą sukiesi gamindama vėlyvus pusryčius.
  4. Svečiai visų pirma užsuka į virtuvę, nes žino, kad čia jau laukia užkandžiai.
  5. Spintelėje randi seniai pamiršta konservuotų persikų skardinę ir iškepi su jais keksiukų.
  6. Matai kaip kyla mielinė tešla.
  7. Su mama geri kavą ir plepi apie bet ką.
  8. Matai mylimą žmogų gaminantį tau vakarienę.
  9. Prie stalo susėda visa šeima.
  10. Ryte pažadina indų tarškėjimas ir žinai – močiute tau jau kepa bulvinius blynus.
  11. Kai nerandi pieno, bet užtinki grietinėlę.
  12. Kelias valandas gamini vakarienę ir paragavęs supranti – vertėjo laukti.

Ir dar daaug dalykų, kurie virtuve paverčia šeimos traukos centru. Pavyzdžiui, netikėtai pavykęs ryžių troškinys, kuriame sunaudojamos aktyviai besikaupiančios cukinijų atsargos. Tas jausmas, kai netikėtai, visai netikėtai, pavyksta sukurti mažą stebuklą puode! 

Tiesą pasakius, neplanavau daryti troškinio su cukinijomis, tai turėjo būti plovas, bet išėjo kur kas gardžiau, nei tikėjausi. Net mano vyras, kuris į cukinijas žiūri itin įtariai ir jas matydamas, dažniausiai atsisako valgyti – paprašė dar vienos porcijos.

O dar tos spalvos! 

Labai sultingas, ryškus ir jau kvepiantis rudeniu troškinys jaukiai šeimos vakarienei ir gardiems pašildytiems pusryčiams.

Ingredientai:

kelias valandas virtas kiaulienos kumpis, maždaug 0,5 kg.

3 didelės saujos ryžių

4 dideli naminiai pomidorai arba skardinė konservuotų

didelė morka

didelis svogūnas

vidutinio dydžio cukinija

druska, pipirai, česnakas

Paruošimas

  1. Pastatome virti mėsą (beriame į vandenį druskos, pipirų, kmynų, galima dėti lauro lapo) bent dviems valandoms. Per tą laiką kol verda mėsa, pamarinuojame cukiniją. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais (aš palikau ją su oda, nes plonytė). Įspaudžiame kokias tris galvutes česnako, beriame druskos, pipirų, permaišome ir paliekame stovėti.
  2. Kai mėsa jau išvirė, paliekame atvėsti.
  3. Pastatome virti ryžius.
  4. Išvirus ryžiams, nupilame skystį (jei jo yra) ir paliekame pastovėti. Tuo metu smulkiai supjaustome pomidorus, svogūną ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame kokias 10 minučių. Tuomet įspaudžiame česnaką, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. 
  5. Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais ir beriame į pomidorų padažą. Tuomet suverčiame cukinijas ir kepame apie 10 minučių. Ragaujame ar užtenka prieskonių.
  6. Suverčiame iškeptą masę į ryžius ir gerai permaišome.
  7. Patiekiame apibarščius krapais. Skanaus!

cof

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s