Kiaulienos šašlykas ant grilio

Atėjo ruduo ir nors labai nesinori to pripažinti –  rytai tapo vėsesni, o vakarais saulė leidžiasi vis anksčiau. Tačiau palaukit, juk taip nesinori paleisti tokios šiltos vasaros!

Rudens kratausi įvairiais būdais. Pavyzdžiui, ryte išeinu su basutėmis. Greitai, vos gaudydama kvapą, lekiu į autobusą, o popiet ramiai žingsniuoju link stotelės (saulė dar šildo basas pėdas). 

Dar nepuolu kepti obuolių pyragų, kurie išdavikiškai kvepia rudens jaukumu. Neverdu obuolienės ir stengiuosi atsilaikyti prieš pagundą užsiplikyti termosą arbatos. Ne, dar ne laikas, nesu pasiruošusi rudeniui.

Todėl gaminu tai, kas, mano manymu, yra VASARA. Šašlykai. Ryškūs, gardūs, kepti ant grilio. Jei tokio neturite – kepkite kepimo kišenėje ir likus maždaug 10 minučių prapjaukite- tegul apskrunda.

Daržoves užsimarinuoju kaip ir mėsą iš vakaro – patikėkite manimi – verta.

Gero jums rudens trumpai beužsiliksiančios vasaros.

Ingredientai (apie 10 iešmelių)

Apie kilogramą kiaulienos (naudojau mentę)

2-3 v. š. acto (jei nenaudojate – keiskite vienos citrinos sultimis)

didelė stiklinė vandens (kad apsemtų mėsą)

druska, pipirai

2 didesni svogūnai

didelė paprika

jauna cukinija

3-4 skiltelės česnako

Paruošimas

  1. Iš vakaro užsimarinuojame mėsą ir daržoves. Mėsą supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais (4/5 cm). 
  2. Supjaustome svogūną ir sumaišome (gerai paspausdami) su mėsa. Pilame vandenį, beriame druską, pipirus, pilame actą ar citrinos sultis. Gerai, minkydami mėsą, permaišome. Liežuvio galiuku ragaujame marinato. Turi būti geras, rūgščiai malonus skonis.
  3. Marinuojame daržoves. Nuplauname su soda. Supjaustome mėsos dydžio ar šiek tiek didesniais gabaliukais. 
  4. Nulupame česnaką, išspaudžiame ant daržovių. Beriame druską, pipirus, gerai permaišome ir paliekame marinuotis per naktį.
  5. Kitą dieną medinius iešmelius užmerkiame pusvalandžiui į vandenį.
  6. Veriame ant jų mėsą, daržoves kaip matome nuotraukoje.
  7. Kepame ant įkaitusio grilio po kelias minutes iš abiejų pusių.
  8. Jei kepate orkaitėje, tai kišenėje apie 15 minučių, tuomet prapjovus maišelį dar 10, kad apskrustų. Patiekiame su ryžiais ar mėgiamu garnyru. Skanaus! ptrptr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s