Pavasariškas mėsos apkepas

Jau seniai pildžiau savo blogą. Labai seniai… Todėl suprantu, kad grįžti reikia su tikrai geru receptu, kuris be viso savo gerumo, dar būtų ir labai paprastas. O šitas pavasariškas mėsos apkeptas būtent toks.

Su daaug daržovių, spalvų, greitai pagaminamas, tinka valgyti ir be kruopų (ypač tinka, kai artėja vasara).

IMG_20190220_211650.jpg

Ingredientai (maždaug 8 suaugusiems pavalgyti)

600 gr. kiaulienos arba vištienos (kiaulienos nugarinė arba vištienos filė)

Druska, pipirai

3 didesni pomidorai

2 didelės morkos

2 dideli svogūnai

2-3 skiltelės česnako

1 skardinė konservuotų pomidorų

Paprika (arba galite naudoti po žiemos likusias marinuotas paprikas arba mišinius kaip paprika, cukinija, baklažanas ar panašius)

Mėgstamas sūris ( jei norite liesesnio varianto, sūrio nenaudokite)

Paruošimas

  1. Mėsą supjaustyti piršto storio kepsniais (kaip karbonadams). Apibarstyti pipirais ir druska iš abiejų pusių, patrinti, palikti pastovėti.
  2. Tuo metu svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant vidutinės ugnies.
  3. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepti per burokinę tarką sutarkuotą morką. Kai morka suminkštės, supilti konservuotus pomidorus, įspausti česnaką ir sudėti keptus svogūnus. Leisti kelias minutes pasitroškinti.
  4. Pomidorus supjaustyti riekelėmis.
  5. Paimti kepimo formą ir kloti eilėmis: pirma eilė – pomidorai, antra – mėsa, trečia- paruoštas morkų troškinukas, ketvirta – paprikos ar marinuotos gėrybės (galima keisti sūriu). Taip susluoksniuoti visus produktus.
  6. Šaukti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepti apie 40 minučių.

ptr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s