Avokado ir banano kremas pusryčiams

avokadas4

Avokadas yra super maistas. Jame gausu vitaminų (11 rūšių) ir mineralų (14 rūšių), tai pat yra baltymų (nuo 0,4 iki 4,4%), angliavandenių (iki 10%) ir riebalų (iki 32%).

Net 77 % avokade esančių kalorijų gaunamos iš riebalų. Avokadas yra bene daugiausiai riebalų turintis vaisius. Nepaisant to, jis puikiai tiks ir padės besilaikant dietos, dėl savo savybės tirpdyti nereikalingų riebalų perteklių. Tris ketvirčius šio vaisiaus sudaro mononesotieji (gerieji) riebalai omega-9 ir oleinas. Šie riebalai mažina blogojo cholesterolio kiekį ir padeda apsisaugoti nuo insulto ir širdies ligų.

Taigi valgai skaniai ir dar lieknieji! Ko dar galima norėti?

Pats avokadas, jei ji gerai sutrini, yra švelnios, kreminės konsistencijos, tačiau visai nesaldus. Dažniausiai jis naudojamas nesaldiems užkandžiams. Aš siūlau kitokį variantą. Avokadą gerai sutrinti su bananu, tepti ant mėgstamo trapučio ir turėti greitą, sveiką ir be lašelio cukraus saldų užkandį, kuris suteiks jėgų ir bus sotus (avokado ir banano derinys tikrai sotus).

Jei turite ne visai saldų bananą (neprinokusį) arba kreme jums trūksta saldumo, ne bėda – tiesiog pasisaldinkite užsidėję vieną datulę. Geriausia, jei tai būtų šviežia, perpurkšta, arba jei džiovinta, tai be cukraus.

Ingredientai (maždaug penkiems trapučiams, jei tepsite su kaupu)

1 gerai prinokęs avokadas

2 prinokę bananai

5 trapučiai

5 datulės (jei trūksta saldumo)

Paruošimas

  1. Išskobkite avokadą ir supjaustykite bananą į vieną dubenėlį. Patogiausiai avokadą išimu tiesiog su šaukštu.avokadas
  2. Su šakute arba su blenderiu sutriname iki vientisos masės. Jei mėgstate bananą, palikite šiek tiek ne visai sumaltų bananų gabaliukų. Jei norite vientiso, švelnaus kremo, su blenderiu sumalkite (šiuo metu blenderio neturėjau po ranka).avokadas3
  3. Dėkite ant trapučio ir ragaukite! Sveikas užkandis per kelias minutes. Jei trūksta saldumo – pagardinkite viena datule.avokadas4Ragaujame ir mėgaujamės!

Leave a comment