Vieno kąsnio “Piciukai”

piciukai8

Kai netikėtai užsuka svečiai, o jūs neturite kuo pavaišinti, gali praversti vienas triukas – piciukai. Mielinės tešlos kildinimui nėra laiko, o štai šaldytos sluoksniuotos tešlos šaldiklyje turiu dažnai, būtent tokiems atvejams. Ištraukei ir po 15 minučių jau gali gaminti.

Šu šiais vieno kąsnio piciukais mane supažindino mano draugė Viktorija. Paragavus negalėjau atsiplėšti! Tam, kad jie būtų įdomesnės formos tik tiktų net išrankiausiems vakarėliuose, aš juos pradėjau kepti keksiukų formelėse. Visų pirma, taip jų galima iškepti kur kas daugiau (jei turite ne vieną keksiukų kepimo formą), o visų antra, jie atrodo kaip dailios gėlytės su viduriuku.

Į vidų galite dėti viską, ką dedate ant mėgstamos picos. Svarbiausia, jog picą dėtumėte pirmą (taip nesugadinsite vaizdo, matysis spalvotas įdaras). Taip pat siūlai bent kelis padaryti su jepalenais, tikrai nepasigailėsite, o prie alaus vyrai tikrai įvertins.

Sluoksniuotos tešlos pagrindą siūlyčiau tepti naminiu pomirodų padažu, kuriuo receptų jau dalinausi, čia jis dera geriausiai, nes tam ir buvo sukurtas. Jei neturite, į kečupą įdėkite šiek tiek raudonėlių ir bazilikų.

Pagaminti paprasta, greita, o nuo stalo dings dar greičiau!

Beje, mano kepimo forma tokia “pagyvenusi”, jog tiesiog nebeišeina jos išplauti, matyt, dėl senumo. Naudoju ją jau gerus septynerius metus ir niekaip negaliu atsisveikinti. Gal kas žinote kokį slaptą triuką, kaip atgaivinti tokią silikoninę pagyvenusią formą?

Taip pat, jei kepsite metalinėje formoje, siūlyčiau ją patepti aliejumi. Nedaug, tam, kad tešla nepriliptų prie formos.

Ingredientai (12 krepšelių)

Bemielė sluoksniuota tešla (6 lapai)

Naminis pomidorų padažas

4 didesni pievagrybiai

120 gr. fermentinio sūrio

70 gr. mėgstamos mėsos

1 raudintas arba marinuotas agurkas

0,5 pomidoro

kelios skiltelės jelapeno

truputis aliejaus, drusko ir raudonėlių

Paruošimas

  1. Ištraukiame sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir atskiriame lakštus.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  3. Pasiruošiame keksiukų formeles, į kurias dėsime tešlą.
  4. Vieną lakštą pjauname per pusę ir dedame į formelę. Sutepame pomidorų padažu.piciukai2
  5. Sutarkuojame sūrį bet burokinę tarką ir dedame į tešlos krepšelius.piciukai3
  6. Suojaustome pomidorą, mėsą mažais gabalėliais ir dedame ant viršaus.piciukai4
  7. Susmulkiname grybus (kuo smulkiau), jelapenus (jei dedate) ir dedame ant viršaus. Pabarstome trupučiu druskos, apšlakstome aliejumi ir pabarstome raudonėliais.piciukai6
  8. Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame apie 15 minučių, priklausomai nuo orkaitės kaitrumo. Patikrinti galite su mediniu pagaliuku pakėlę už gėlės šono ir jei keliasi lengvai, matosi, jog tešla jau iškepusi (trapi, gerai iškepusi).
  9. Ištraukiame ir atvėsiname, o dar geriau patiekiame karštus. Skanaus!piciukai7Ragaujame ir mėgaujamės!

2 thoughts on “Vieno kąsnio “Piciukai”

Leave a comment